• Architect
    Daniel Bod­dam
  • Interior Designer
    Cameron Kim­ber
  • Photographer
    Nicholas Watt

Double Bay Courtyard

An abil­i­ty to under­stand the client and how they wish to live out­doors is cen­tral to the suc­cess of our land­scapes. But so is the oppor­tu­ni­ty to edu­cate on the poten­tial of our envi­ron­ment and how the gar­dens we cre­ate can enrich the lived experience. 

This gar­den pre­sent­ed as a blank can­vas”, says land­scape design­er and cre­ative direc­tor Antho­ny Wyer, and by work­ing col­lab­o­ra­tive­ly with the archi­tect and inte­ri­or design­er, both space and expe­ri­ence are transformed.

Archi­tect Daniel Bod­dam was tasked with the hard­scape and struc­tur­al works for this project, replac­ing tired sur­faces and intro­duc­ing a pool and per­go­la with retractable roof. With these sur­faces renewed and the exist­ing veg­e­ta­tion removed, our design team wall called on to soft­en these archi­tec­tur­al ele­ments while cre­at­ing a clear and cohe­sive con­nec­tion between key zones. Dressed in lay­ers of green, the result is a func­tion­al, pri­vate court­yard that ensures the home­’s inte­ri­ors, designed by Cameron Kim­ber, enjoy a ver­dant out­look, year round.

Dressed in lay­ers of green, the gar­den pro­vides a year-round outlook”

Antho­ny Wyer